Annons

Hampus Nilsson delad tolva

Det blev en trevande start för hemmaspelarna i Österlens GK i kvalet till Nordea Tour, som inleddes på Djupadalsbanan i går.
Sport • Publicerad 7 oktober 2010

Hampus Nilsson gjorde dock bra ifrån sig och ligger på en delad tolfteplats bland de 107 startande, tre slag efter den ledande kvartetten.

Hampus var på par efter första nio men gjorde sig skyldig till en dubbelbogey och en bogey i mitten av andra varvet och kom i mål på 74 slag, tre över par.

Annons

Ledarna är på par efter första ronden och heter Jacob Glennemo (Gripsholm), Fredrik L Karlsson (Örestad), Ola Johansson (Trummenäs) och Fredrik Kollevold (Norge).

Österlens Filip Olsson är på delad 33:e plats efter att ha skjutit en 78:a (40–38) och Joakim Johansson på delad 80:e plats med 83 slag (38–45). Ett slag bakom är Gustav Hedin på 89:e plats (43–41).

Sjöbos Christopher Feldborg Nielsen inledde starkt men dabbade sig rejält mot slutet av första nio. En stark uppryckning gjorde dock att han slutade på 79 slag (43–36), vilket placerar honom som delad 44:a.

Den förre Ystadsspelaren Dale Harris, numera Sturup Park GK, ligger delad åtta på 73 slag (38–35).

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons