Annons

Han saknar sin bror

Ystads IF:s handbollsmålvakt Peter Carlsson står inför en av idrottskarriärens största utmaningar, den allsvenska premiären.Samtidigt genomlider han sin värsta kris på det privata planet. Hans äldre bror Mattias har ännu inte visat något livstecken efter katastrofen i Thailand.
Sport • Publicerad 5 januari 2005
Peter Carlsson skulle vara en av Ystads IF:s nyckelspelare när handbollsallsvenskan drar i gång på fredag. Men för Peter kommer idrotten i andra hand just nu. En av hans bröder befann sig i Thailand när flodvågen slog till och därefter har Peter inte hört något ifrån honom. Det är osäkert om Peter kommer att orka spela för YIF i handbollsallsvenskan.ARKIVBILD: BASS NILSSON
Peter Carlsson skulle vara en av Ystads IF:s nyckelspelare när handbollsallsvenskan drar i gång på fredag. Men för Peter kommer idrotten i andra hand just nu. En av hans bröder befann sig i Thailand när flodvågen slog till och därefter har Peter inte hört något ifrån honom. Det är osäkert om Peter kommer att orka spela för YIF i handbollsallsvenskan.ARKIVBILD: BASS NILSSONFoto: 

Peter Carlsson kommer ursprungligen från Skövde men spelade förra säsongen i Alingsås. Det var därifrån Ystads IF värvade honom för att förstärka på målvaktssidan. Peter har gjort succé under höstsäsongen och i högsta grad bidragit till att YIF enkelt tog sig upp i allsvenskan och nu pekas ut som en av favoriterna till en plats i elitserien.

Medan lagkamraterna i YIF förberett sig inför allsvenskan har Peter Carlsson genomlidit sin värsta tid i livet. Hans bror Mattias befann sig tillsammans med frun på en av Phi Phi-öarna när den våldsamma flodvågen rullade in.

Annons

Senast YIF-målvakten hörde av sin bror mådde han bra.

Det var på juldagen.

– Klockan var ett på natten där och ungefär sju på kvällen här hemma när Mattias ringde. Dom hade det bra och drack en öl på en uteservering, berättar Peter.

Därefter har det varit tyst. Familjen hemma i Skövde har förtvivlat försökt få kontakt med Mattias, men inte lyckats. Mängder av fotografier har skickats ner till Thailand, men ingen har kunnat säga något om Mattias öde. Ett litet hopp tändes när en holländare hörde av sig, men det visade sig att han tagit fel person.

– Hoppet är det sista som överger människan, säger Peter i ett försök att hitta ett ljus.

Det var 21 december som Peter Carlsson åkte till Skövde för att fira jul med familjen och har av förklarliga skäl stannat kvar längre än planerat. Handbollen har han inte orkat tänka på.

– Jag har sprungit lite för att försöka skingra tankarna, det är det enda. YIF-målvakten, som förde upp Alingsås i elitserien för ett par år sedan, ska dock göra ett försök att spela handboll igen. Han och föräldrarna kommer till Ystad på onsdagen och tanken är att Peter då ska göra sitt första träningspass med laget.

– Mamma och pappa kommer att vara kvar i Ystad den närmaste tiden, vi vill vara tillsammans. Sedan är tanken att de ska åka ner till Thailand.

Hur Peter kommer att reagera på handbollsplanen, om han över huvud taget kan fokusera på sin uppgift som målvakt, vet han inte.

– Det är kanske lättare att tänka på handboll när man har resten av laget runt sig. Jag ska göra ett test och se hur det känns. Därefter bestämmer jag om det blir spel i den allsvenska premiären på fredag eller inte, avslutar Peter Carlsson.

Annons

Ystads IF:s tränare Robert Hedin har pratat med Peter i telefonen och stöttar honom i vilket beslut han än fattar.

– Visst är Peter en nyckelspelare, men man får inte glömma bort att det bara är handboll vi sysslar med, säger han

Jan Ohlsson

HANDBOLL SKÖVDE
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons