Annons

Handbollsherrarna: Hoppas damerna går hela vägen

De svenska handbollsherrarnas OS-resa är över.
Nu hoppas de att damernas dito fortsätter betydligt längre:
Handboll • Publicerad 3 augusti 2021
Jim Gottfridsson och Sverige fick till slut ge sig mot Spanien. Nu hoppas de damerna går längre i turneringen.
Jim Gottfridsson och Sverige fick till slut ge sig mot Spanien. Nu hoppas de damerna går längre i turneringen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Herrarnas förlust mot Spanien i kvartsfinalen var tung – inte minst efter att Sverige haft kontroll över matchen i stort sett fram till sista tio minuterna.

– Jag är oerhört besviken, det är tomt, säger Jim Gottfridsson.

Annons

Men medan herrarna nu är utslagna ur OS väntar en bra chans för de blågula handbollsdamerna att ta sig vidare från sin kvartsfinal mot Sydkorea i morgon, onsdag.

– Jag hoppas att de går hela vägen. Det tror jag hela Handbollssverige också gör, liksom hela vårt landslag, säger Gottfridsson.

– Det är en fantastisk stolthet, en fantastisk kul prestation att de går och vinner den gruppen. Alla experter snackar ner dem så jag tycker att det är fantastiskt coolt att de kör sitt race, precis som fotbollslandslaget. Det är hatten av och vi kommer följa och stötta dem i bästa mån vi kan.

Även herrarnas förbundskapten Glenn Solberg skickar med ett lycka till:

– Jag tror att det absolut möjligt att nå en semifinal, det är kul. De har gjort en väldigt bra turnering, säger han.

Det är fortfarande osäkert när herrarna reser hem, men om de inte lämnat Tokyo innan damernas match blåses i gång lär de sitta på läktaren och heja.

– Det gör vi säkert, om vi får möjligheten, säger Solberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons