Annons

Handbollsprofil död: "En mastermind"

Handbollsprofilen Anders Nissen, ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB, är död.
Han blev 64 år gammal.
Handboll • Publicerad 31 maj 2021
Anders Nissen. Arkivbild.
Anders Nissen. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Anders Nissen var ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB, som har hand om handbollsförbundets kommersiella intressen. Förre storspelaren Stefan Lövgren menar att Nissen var en viktig kraft som var väldigt betydelsefull för svensk handboll.

– Anders har betytt väldigt mycket för svensk handboll. Han var en stor idrottsledare med ett fantastiskt brett handbollsintresse – ungdomar, herrar, damer, division två, landslagen, utlandsproffs... det spelade ingen roll, säger Lövgren, som är vd för Svenska Handbollslandslaget AB, till Aftonbladet.

Annons

Nissen har spelat en viktig roll i samband med stora mästerskap på svensk mark.

– Anders har med sin kreativitet och sitt entreprenörskap varit en mastermind bakom våra mästerskap: herr-VM 2011, dam-EM 2016 och herr-EM 2020. Det skulle han varit vid herr-VM 2023 också men nu blir det inte så..., säger Lövgren.

Anders Nissen var även vd för hotellfastighetsbolaget Pandox. Bolaget meddelade tidigare i maj att Nissen genomgick behandling för covid-19.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons