Annons

Hanna Glas missar fotbolls-VM: "Jobbat hårt"

Sverige har drabbats av ett bakslag inför sommarens fotbolls-VM. Rutinerade Hanna Glas, 30, missar mästerskapet på grund av en knäskada.
"Tyvärr kommer jag inte kunna spela i sommar", skriver högerbacken på Instagram.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2023
Hanna Glas missar VM. Arkivbild.
Hanna Glas missar VM. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Knäskadan, som Glas opererade i september, har gjort att hon missat stora delar av säsongen. Glas hade hoppats hinna bli spelklar lagom till sommarens fotbollsmästerskap i Australien och Nya Zeeland.

Men så blir det inte.

Annons

Glas meddelar själv på Instagram att hon tvingas kasta in handduken.

"Jag tar det här beslutet för mitt eget bästa, vilket är det viktigaste långsiktigt. Jag har jobbat hårt och pushat mig själv till det maximala på ett sätt jag inte har gjort tidigare. Jag är också tacksam till alla som har stått vid min sida under rehabiliteringen", skriver 30-åringen.

Beskedet kom bara timmar innan förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade sin VM-trupp.

– Jag pratade med Hanna och hon gav mig beskedet att hon inte var tillgänglig. Det är inte så mycket att fundera på för mig, man är väldigt konstruktiv i sådana här lägen. Vad gör vi då i stället? Vad har vi för alternativ?, sade Peter Gerhardsson i samband med truppresentationen och fortsatte:

– Man lider med spelare som blir skadade, för vi vill ha alla som är bra.

Glas har varit tongivande i Gerhardssons startelva de senaste åren. I februari lämnade landslagsbacken Bayern München för spel i Kansas City, där bland annat Mimmi Larsson spelar.

"Jag önskar mina lagkamrater det bästa i sommar och jag kommer heja fram dem hemifrån", skriver Glas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons