Annons

Hans Hulthén avgår

En epok är över i IFK Ystad. Hans Hulthén slutar som ordförande i klubben efter 16 år på sin post. ”IFK behöver en omstart, så det var lämpligt att byta”, säger Hulthén till YA-sporten.
Sport • Publicerad 14 september 2011
Hans Hulthén på plats i ÖP-hallen. Hädanefter kommer han att besöka hallen enbart som åskådare.
Hans Hulthén på plats i ÖP-hallen. Hädanefter kommer han att besöka hallen enbart som åskådare.Foto: Bass Nilsson/Arkiv

Hulthén menar att hans avgång sker i samförstånd med klubben och att han egentligen har velat lämna ordförandeposten i flera år, vilket bekräftas av Jonas Andersson, som sitter i valberedningen i klubben.

– Ärligt talat så har Hans bett oss leta andra alternativ länge, men det är ingen som har velat hoppa på det med tanke på den ekonomiska situation IFK varit i, säger Jonas Andersson.

Annons

Hulthén förklarar att det i dagsläget är oklart om han kommer få någon ny roll i IFK, men att han hur som helst kommer fortsätta följa och stötta klubben.

– Jag känner absolut inget vemod. Jag vill bara IFK:s bästa och det är bra med en förändring. Jag har samma IFK-känslor som alltid, säger Hulthén.

– Jag kommer säkert hjälpa till i klubben på något sätt, men jag har mycket annat att syssla med också. Mitt jobb tar mycket tid, jag är politiskt aktiv och jag börjar ju bli till åren, tillägger han.

Den nya ordföranden och styrelsen är ännu inte vald även om namnförslag finns. Valet kommer ske den 26 september.

Klart är i alla fall att IFK:s ambition är att spänna musklerna med nygamla krafter, så man kan räkna med en del comebacker på styrelseposterna.

– Vi ville ta ett krafttag och få med personer som var med när vi var som bäst tidigare. Dessutom vill vi att flera personer ska dra lasset. Hans Hulthén har ofta fått göra det grova jobbet och så har han stått ensam när det blåst, säger Jonas Andersson.

Med hjälp av de nya, ännu icke namngivna, personerna i klubben vill man även få ordning på ekonomin, som trots att den sluppit stora utsvävningar de senaste säsongerna har blivit ännu sämre.

– Ekonomin ser inte bra ut, det gör den inte. Jag kan inte säga någon exakt siffra nu. Jag kan tala i klartext den 26 september efter mötet, säger Jonas Andersson.

Tidigare har skulden varit på cirka två miljoner kronor. Är den större nu?

– Ja, den är på mer än så. Den har ökat.

Annons

Man hoppas att omstarten som nu görs ska innebära en ljusning i ekonomin, vilket i sin tur ska leda till att man kan blixtvärva ett par rutinerade spelare.

– Vi anser väl att kostymen är lite för stor för de killar som spelar i A-laget i år. Därför hoppas vi på någon form av förstärkningar på kort sikt. Vi är i kontakt med ett par spelare, säger Andersson.

Ska de nya krafterna i klubben ge pengar till nya spelare?

– Ja, men det är inte bara därför. Vårt huvudmål är att det ska leda till att vi får behålla de spelare vi har i klubben. Vi har vunnit pojk-SM och JSM, men sedan när dessa talanger ska ta nästa steg i klubben så har vi inte haft pengar till det, säger Andersson och syftar på spelarflykten från IFK.

Taner Caliskan
Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons