Annons

Hansson grejade VM-biljett efter superspurt

Hon har redan fixat en VM-biljett – nu kom den andra.
Med en imponerande spurt vann Sophie Hansson 200 meter bröstsim i Swim Open, sex tiondelar under VM-kvalgränsen.
– Jag fäste bara blicken rakt fram och körde, säger hon om sista längden.
Simning • Publicerad 15 april 2023
Sophie Hansson sträcker näven i luften efter seger och bokad VM-biljett.
Sophie Hansson sträcker näven i luften efter seger och bokad VM-biljett.Foto: Jessica Gow/TT

Bröstsimsstjärnan Sophie Hansson hade ett tufft fjolår efter genombrottet 2021 då hon bland annat tog EM-guld på 100 meter.

Nu ska hon tillbaka till toppen och har redan klarat VM-kvalgränsen på både 50 och 200 meter bröstsim.

Annons

Efter att ha noterat 2.25,31 på den långa bröstsimsdistansen i Swim Open bubblade hon av glädje. Hon kände sig urstark och visade det med en superspurt.

– Ett sånt här formbesked och att jag känner mig så stark är väldigt kul. I fjol kände jag inte riktigt att jag hade den här styrkan och jag känner att jag behöver tillbaka dit. För varje bra lopp jag gör får jag bättre självförtroende, säger hon.

Sophie Hansson klarade VM-biljetten på 50 meter bröstsim redan i mars, men var under kvaltiden även i Stockholm. På söndagen väntar hennes specialdistans 100 meter bröstsim och då är tanken att fixa en VM-start där också.

Taktiken blir okomplicerad.

– Med känslan jag hade i dag så är det bara att tuta och köra.

Systern Louise Hansson, som är förhandsnominerad på EM-guldgrenen 100 meter fjäril, missade 50 meter fritt på grund av sjukdom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons