GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är truppen till stortävlingen på Stadion

Tretton svenska ryttare är uttagna till Global Champions Tour-tävlingarna i Stockholm.
Bland andra är svenska OS-guldmedaljörerna i laghoppning, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann klara.
Ridsport • Publicerad 27 maj 2022
OS-hjältarna Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann. Arkivbild.
OS-hjältarna Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

"Det känns fantastiskt kul att komma till Stadion med den här uppställningen", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League avgörs i Stockholm den 17-19 juni och sedan tidigare har det varit klart att svenska OS-guldmedaljörerna från Tokyo – Peder Fredricson, Malin Baryard Johnson och Henrik von Eckermann – tävlar på hemmaplan.

Nu har förbundskapten Ankarcrona tagit ut fler ryttare till de femstjärniga klasserna.

Det är Evelina Tovek, Linda Heed, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Petronella Andersson och Annika Axelsson som gör hopplandslaget sällskap.

"Det är ryttare som både presterar här och nu och så är det tunga gardet med ryttare som presterat och betytt så mycket för sporten och som publiken älskar att se", säger Ankarcrona.

Under tävlingarna i Stockholm kommer det även finnas klasser för världens bästa U25-ryttare. Där har Sverige fyra platser reserverade och ryttarna är Selma Hammarström, Alice Tapper, Andrea Persson och Elsa Johansson.

"För oss i landslagsledningen är det väldigt värdefullt att kunna ge de här unga ryttarna chansen att rida på den här arenan och på samma tävling som världens bästa ekipage", säger Ankarcrona om U25-ryttarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.