Hästö varnar för IFK Ystad

IFK Ystads unga lag är av många tippade som ett mittenlag i allsvenskan. I premiären möter man Hästö, som tros tillhöra det översta toppskiktet. Men Hästötränaren Lars Hällkvist höjer ett varningens finger för IFK.
Sport • Publicerad 17 september 2009

Åtminstone tror Hällkvist att IFK kan överraska i seriens inledning.

– Jag tror att IFK Ystad är ett lag som kommer ligga alldeles under toppen, men i synnerhet i början av säsongen kan de bli giftiga, säger han.

IFK Ystads insatser i träningsmatcherna har imponerat på Hällkvist, som inte väntar sig någon enkel match i premiären.

– Visserligen har de tappat många bra och etablerade spelare, men i försäsongsmatcherna har de stundtals spelat riktigt bra, säger Hällkvist.

Stor favorit till förstaplatsen i allsvenskan är Aranäs från Kungsbacka.

– Vi blev sexa förra året och detta är bara andra året i allsvenskan, så det är klart att det är en snabb resa, men det känns riktigt bra i laget, säger Aranäs tränare Mikael Frantzén.

Endast segraren garanteras en plats i elitserien nästa säsong, så det vill till att Aranäs håller för favoritskapet om man utan kvalspel ska ta ta sig till högsta serien.

– Regeln att bara ettan går upp gör att man släcker ambitionen lite för de lag som inte är i elitserien, kritiserar Frantzén, som ändå tror på sitt Aranäs.

– Att vinna en serie är aldrig lätt, men det är klart att det ser bra ut för oss.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.