Annons

HD prövar inte ex-allsvenske spelarens dom

Högsta domstolen ger inte prövningstillstånd för hovrättsdomen mot den ex-allsvenske spelaren som dömts för tagande av muta och spelfusk i samband med en allsvensk match 2019, enligt .
Fotboll • Publicerad 14 april 2022
Den mutdömde ex-allsvenske spelaren i Malmö tingsrätt i maj förra året. Arkivbild.
Den mutdömde ex-allsvenske spelaren i Malmö tingsrätt i maj förra året. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

I juni förra året friades elitspelaren i tingsrätten. Åklagaren överklagade domen till hovrätten, där spelaren i december fälldes och fick en villkorlig dom. En dom som nu är fastställd i och med HD:s beslut att inte ge prövningstillstånd.

Spelaren, som tillhör en utländsk klubb, har sedan i början av februari 2021 varit avstängd från all idrottsutövning i Sverige. I höstas tidsbestämde Svenska fotbollförbundet avstängningen till fyra år. Internationella fotbollsförbundet Fifa har stängt av spelaren från all fotbollsutövning i hela världen under samma tidsperiod, ett beslut som spelaren överklagat till en överklagandekommitté inom Fifa som ännu inte meddelat något beslut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons