Hemmaframgångar i Sjöboslaget

Deltagare ända från Falun begav sig till Färsingahallen i helgen för att vara med i Sjöboslaget i badminton. Ett stort arrangemang med gott om prispengar som lockade - men det var ändå något som saknades.
Sport • Publicerad 6 januari 2002

Efter eldsjälen Gert Nilssons tragiska bortgång för drygt en vecka sedan var inget sig likt i Sjöbo Badmintonklubb som stod som arrangör för helgens tävling.

- Det kändes konstigt att spela i början men efter ett tag gick det lite bättre, sa Anders Larsson i hemmaklubben.

Tävlingen inleddes med en tyst minut för att hedra minnet av Gert Nilsson. Sedan var det dags för 135 deltagare från 25 klubbar att göra upp i 15 klasser.

- Uppslutningen i klubben var mycket bra. Alla har ställt upp till hundra procent för att få det här att fungera under de tragiska omständigheterna, sa Ingemar Lundgren, vice ordförande i Sjöbo BMK.

Bollen och Österlen hjälpte också till med arrangemanget som ingår i Proviva Cup, en sydöstskånsk badmintontour som väckt intresse med anledning av de ovanligt stora prissummorna som står på spel. Österlen har redan haft sin deltävling och touren avslutas i mitten av mars då Ystadsträffen äger rum.

I arrangörsklubben stod tvillingarna Anneli och Linda Häggman för de största framgångarna. Tillsammans vann de A-klassens dubbelturnering efter att ha vunnit finalen med 3-2 i set.

I singelspelet hamnade båda på pallen. Anneli vann (finalseger över Jennie Carlsson, Växjö, med 3-1) och Linda kom trea. Linda lyckades dock bäst i mixeddubbeln som hon vann i par med David Gustavsson, Askim. I finalen besegrades tvillingsystern Anneli som spelade ihop med klubbkompisen Anders Larsson.

Fler hemmamedaljer blev det i C-klassen där Elina Johansson och Emelie Thygesen var starka namn. Tillsammans fixade de silver i dubbel och i singelturneringen kom Elina tvåa och Emelie trea. Delad trea blev också Johanna Frostensson, Österlen.

Österlens rutinerade dubbelpar Mats Hansson och Patrik Wennström hängde med bra i B-klassen. De tog sig till final men förlorade dock den efter en femsetare mot Auras Martin Jurlander och Martin Renwert.

Ytterligare en pallplats blev det för Österlen. Torkel Björkenrud, Österlen, lade beslag på bronset i herrsingel C.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.