Henrik hemma igen

Ex-allsvenske Henrik Nilsson är tillbaka i Spjutstorps IF, där han en gång började sin fotbollskarriär.– Det är inget märkligt med det. Det är ju min moderklubb, säger han.
Sport • Publicerad 4 oktober 2007
Henrik Nilsson, tidigare bland annat Landskrona Bois, blir ny tränare i Spjutstorp. arkivbild: YA
Henrik Nilsson, tidigare bland annat Landskrona Bois, blir ny tränare i Spjutstorp. arkivbild: YAFoto: 

På grund av efterhängsna skador valde Henrik att sluta att spela fotboll 2004, endast 32 år gammal. Innan dess hann han med åtta allsvenska säsonger, fem i Malmö FF och tre i Landskrona Bois.

Efter att han lade fotbollsskorna på hyllan har han hjälpt till att träna Bois juniorer en säsong.

Men nu väljer han alltså att bli huvudtränare för den första klubben han någonsin representerade.

– Jag fick ett förslag och det är klart att jag ville vara med och hjälpa klubben där jag en gång började spela fotboll, säger Henrik. Med tanke på den meriterande karriären Henrik haft som spelare har han också tränat under många stora tränarnamn, från vilka han också inspirerats till sin egen tränarfilosofi.

– Allra mest är det Bob Houghton och Roland Andersson som jag har påverkats av. Men jag har ju också haft tränare som Janne Jönsson, Mats Jingbladh och Reine Almqvist, säger Henrik.

Spjutstorp inleder i helgen kvalspel till division 6 mot Smedstorp. Henrik Nilsson tar över laget först efter säsongen.

– Målet är att ta upp klubben högre i seriesystemet. Vi får se om klubben lyckas i kvalet redan i år. Annars får vi satsa på att gå upp nästa år, säger Henrik Nilsson.

Ulf Gummesson

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.