Annons

Historisk Mertens sköt Napoli till cupfinal

Fotboll • Publicerad 13 juni 2020
Napolis Dries Mertens jublar över sitt 1–1-mål mot Inter.
Napolis Dries Mertens jublar över sitt 1–1-mål mot Inter.Foto: Cafaro/AP/TT

Dries Mertens sköt Napoli till final i italienska cupen och såg dessutom till att bli klubbens bäste målskytt genom tiderna.

Mertens slog till fyra minuter före paus med 1–1-målet mot Inter och såg till att Napoli vann med 2–1 totalt. Målet var belgarens 122:a för Napoli och han gick därmed förbi Marek Hamsik. Diego Maradona är trea på Napolis mållista med 115 fullträffar.

Annons

Napoli ställs mot Juventus i finalen i Rom på onsdag.

Napoli vann det första mötet i Milano med 1–0 i februari – före coronavirusets utbrott – men åkte på en kalldusch direkt i returen när danske Christian Eriksen skruvade in en hörna direkt i mål i andra minuten.

Precis som i fredagens semifinalretur mellan Juventus och Milan samlades spelarna inför matchen i en ring i mittcirkeln i den tomma San Paolo-stadion och höll en tyst minut för de drygt 34 000 italienska dödsoffren till följd av covid-19.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons