Annons

Hon gjorde en "Foppa-straff" på NHL-stjärnan

Bland mängder av NHL-stjärnor var det Sarah Nurse som stal showen i samband med hockeyligans All star-helg.
Hockey • Publicerad 4 februari 2023
Kanadensiskan Sarah Nurse i samband med sin "Foppa-straff" i anslutning till All Star-helgen i Florida.
Kanadensiskan Sarah Nurse i samband med sin "Foppa-straff" i anslutning till All Star-helgen i Florida.Foto: Marta Lavandier/AP/TT

Den tidigare OS-guldmedaljören för Kanada överlistade New York Rangers-målvakten Igor Sjestiorkin med en "Foppa-straff", det vill säga en likadan fint som Peter Forsberg använde sig av i OS-finalen i Lillehammer 1994 och även Kent Nilsson lyckades med ett par år tidigare.

Även om straffen nu inte avgjorde en OS-final betonade Sarah Nurse vilken betydelse det har för damhockeyn att få synas i sådana här sammanhang:

Annons

– Vi har jättekul men jag är också superglad över att få representera damhockeyn och få vara på samma is som några av de herrspelarna i världen. Det här ger uppmärksamhet åt vår idrott. Här är de bästa spelarna i världen, oavsett om det är kvinnor eller män, sade hon.

Straffen lades i samband med ett av de tävlingsmoment som inramar All star-helgen förutom den traditionella matchen. I en annan deltävling, "hårdast skott", vann svensken Elias Pettersson till vardags i Vancouver med ett slagskott på motsvarande 166 kilometer i timmen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons