Hoppet överger inte Patrik "Ludde" Lundin

Han är inte mer än 29 år men i TIF-sammanhang är han ändå en riktig veteran. I helgen hoppas lagkaptenen Patrik "Ludde" Lundin att hans 13:e A-lagssäsong i Tomelillas randiga dress trots allt ska utmynna i något positivt.
Sport • Publicerad 24 september 2009
Patrik Lundin är helt fokuserad på morgondagens viktiga match mot Lödde. Det är mycket som ska gå vägen om Tomelilla ska klara sig kvar i trean men chansen finns. Arkivbild: Mark Hanlon
Patrik Lundin är helt fokuserad på morgondagens viktiga match mot Lödde. Det är mycket som ska gå vägen om Tomelilla ska klara sig kvar i trean men chansen finns. Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

– Vi ska göra vad vi kan för att slå Lödde. Sedan är det bara att hoppas att Eslöv besegrar Malmö City också. Även om vi inte har saken i egna händer så är det skönt att kunna spela om det i alla fall, säger Ludde.

Förutsättningarna för att Tomelilla ska kunna stanna kvar i division 3 är kända vid det här laget. Det krävs först och främst en vinst över Lödde hemma. I sådana fall kommer TIF upp på 26 poäng. Malmö City har inför den sista omgången 25 poäng och an avsevärt bättre målskillnad än Tomelilla. Förstnämnda lag får därför inte ta ens en poäng i hemmamötet med Eslöv.

– På så sätt är det väldigt synd att Eslöv inte längre har en kvalplats uppåt att spela för. Frågan är hur motiverade de är mot Malmö City, fortsätter Ludde. Tomelilla kommer i alla fall med en icke oansenlig mängd råg i ryggen till slutstriden. I den senaste omgången hade TIF segern inom räckhåll mot tabellettan Kvarnby och var bara några ynka minuter ifrån att skapa helt andra förutsättningar inför slutomgången. Dessutom har laget, för första gången under hela säsongen, spelat fyra matcher i rad utan förlust.

– Det känns som om vi hittat tillbaka till vårt spel nu i höst och fyra i rad utan förlust är alltid bra att ha med sig mentalt.

Det var lite spänt inledningsvis senast mot Kvarnby och risken är att det kan bli lite ansträngt mot Lödde också med tanke på vad som står på spel.

– Vi måste försöka hitta en bra balans mellan att vara spända och taggade. Sedan måste vi intala oss att det är roligt att spela viktiga matcher. Det är ju därför vi tränar hela vintern, inte för att spela träningsmatcher på våren.

Ludde har en viktig roll som pådrivande lagkapten även om han själv menar att hela laget hjälps åt att snacka med varandra och peppa. Den egna formen verkar det inte heller vara något fel på, två målgivande inlägg och ett eget frisparksmål senast mot Kvarnby.

Har du någon uppmaning till hemmapubliken inför morgondagen?

– Jag hoppas att det kommer en stor publik till idrottsplatsen. Vi trivs när det är mycket folk och positiv stämning kring planen. Sådant stärker oss spelare, avslutar Patrik Lundin.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.