Annons

Huvudsponsor hoppar av om VM hålls i Belarus

Ishockey • Publicerad 16 januari 2021
Skoda, en av huvudsponsorerna till ishockey-VM, tänker hoppa av som partner till turneringen om Belarus får behålla arrangörskapet 2021. Arkivbild.
Skoda, en av huvudsponsorerna till ishockey-VM, tänker hoppa av som partner till turneringen om Belarus får behålla arrangörskapet 2021. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Om herr-VM i ishockey hålls i Belarus hoppar en av huvudsponsorerna av. Tjeckiska biltillverkaren Skoda säger att det inte är aktuellt att stå bakom turneringen om inte arrangörskapet flyttas.

"Vi har varit en stolt partner till ishockey-VM i 28 år. Men vi respekterar också och står upp för alla mänskliga rättigheter. Därför kommer Skoda dra tillbaka sitt sponsorskap för ishockey-VM 2021 om Belarus står kvar som medarrangör", skriver företaget på Twitter.

Belarus och Lettland tilldelades mästerskapet för knappt fyra år sedan. Men sedan det kraftigt ifrågasatta presidentvalet i Belarus förra året, då Aleksandr Lukasjenko utropade sig som segrare, har allt fler röster höjts för att Belarus ska fråntas sin del av arrangörskapet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons