Annons

HV71 bröt förlustsviten efter överkörning

Både HV71 och Djurgården fick sina sviter brutna. För gästande Djurgården blev en fyra matcher lång segersvit bruten av HV som därmed fick stopp på sin tre matcher långa förlustsvit efter en 5–1-seger.
Ishockey • Publicerad 3 december 2020
Linus Sandin firar sitt andra mål med Lias Andersson.
Linus Sandin firar sitt andra mål med Lias Andersson.Foto: Mikael Fritzon/TT

HV tog ledningen tidigt i den första perioden. Linus Sandin som bara gjort två mål den här säsongen satte 1–0 i powerplay. Och 18 sekunder innan perioden var över utökade HV åter genom Sandin.

– Det var skönt att få hänga dit målen, det var några matcher sedan. Väldigt kul för egen del och att vi som lag spelar bra, sade Linus Sandin i C More i första pausen.

Annons

HV fortsatte att spela bra. Med fem minuter kvar av mittenperioden kunde Eric Martinsson prickskjuta in 3–0.

Ohlsson kritisk

I början av sista perioden var Linus Sandin framme igen. Han assisterade Simon Önerud som kunde skjuta in 4–0. Kort därefter kom 5–0 när Emil Andrae passade en fri Anton Wedin som bara kunde lägga in pucken.

Djurgården lyckades få in en tröstpuck och matchen slutade med 5–1-seger för HV och två brutna sviter.

– Jag tycker vi är dåliga idag. Vi har inte bettet i åkningen eller närkampsspelet och vi har ett fruktansvärt dåligt passningsspel idag, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson efter matchen.

"Har lite att förklara"

I Luleå var det hemmalaget som tog alla tre poäng när man tog emot Malmö. Slutresultatet skrevs till 5–3.

Jack Connolly inledde målskyttet i mitten av första perioden. I den andra fyllde först Isac Brännström och sedan Karl Fabricius på med ett varsitt mål. Fabricius gjorde även ett mål innan det, men domaren hann blåsa. Något som Fabricius inte höll med om.

– Det var inte avblåst. Han hade inte blåst än. Han hade tänkt blåsa. Jag tycker han har lite att förklara där, sade Fabricius i C More efter perioden.

Sedan kom Malmö nästan ikapp. I början av sista perioden satte Matias Lassen 3–4 till gästerna. Men Filip Hållander kunde säkra segern genom att skicka in 5–3 i öppen kasse med tio sekunder kvar. Malmö har nu fyra raka förluster.

– Nu handlar det om att hitta energi till nästa match. Någonstans måste du minimera dina egna misstag för att vinna. Vi förlorar återigen på en korkad utvisning och ett dåligt beslut vid fjärde målet, sade Malmös tränare Joakim Fagerwall i C More efter matchen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons