Ibrahimovic målskytt – och utvisad

Först gjorde han mål, sedan bråkade han med Romelu Lukaku och till slut blev han utvisad.
Zlatan Ibrahimovic var i händelsernas centrum i cupderbyt mot Inter, som vände och vann efter svenskens röda kort.
Fotboll • Publicerad 26 januari 2021
Zlatan Ibrahimovic gruffade med Romelu Lukaku.
Zlatan Ibrahimovic gruffade med Romelu Lukaku.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Kvällen på San Siro började roligt för Zlatan Ibrahimovic, som efter drygt en halvtimmes spel sköt 1–0 till Milan via bortre stolpen. Det var svenskens tredje fullträff sedan han kom tillbaka från skada tidigare i januari.

I slutet av första halvlek hamnade Ibrahimovic i en het ordväxling och gruffade med Inters Romelu Lukaku. De båda anfallsstjärnorna stod panna mot panna och tuppfäktades, lagkamrater fick rycka in för att hålla isär de två och både Ibrahimovic och Lukaku varnades.

För "Ibra" skulle det gula kortet bli kostsamt, eftersom han drog på sig en ny varning i 58:e minuten. Rött kort för Ibrahimovic som därmed lämnade Milan kämpande med tio man för att försöka hålla ledningen.

Det gick inte vägen.

I den 71:a minuten kvitterade Lukaku på straff innan Christian Eriksen avgjorde när han i sjunde tilläggsminuten knorrade in 2–1 på frispark.