Annons

IFK avslutade med vinst

IFK Ystad fick en lyckad avslutning på handbollsallsvenskan. I säsongens sista match, hemma mot Aranäs, blev det seger med 27-22 i en match som IFK Ystad dominerade.
Sport • Publicerad 30 mars 2014
Foto: 

Därmed slutade IFK Ystad på sjätte plats; samma placering som förra säsongen.

- I stora drag är jag nöjd. Vi bytte ut fem av sju startspelare före säsongen och de unga killarna har utvecklats, säger tränaren Kenneth Andersson, som fortsätter även nästa säsong.

Annons

Den första halvleken mot Aranäs var svängig, men efter paus var det klasskillnad. IFK Ystad kunde ha vunnit ännu större om man haft lite bättre skärpa i avslutningarna.

- I den andra halveken gör vi en jämn prestation över 30 minuter. Deras målvakt är duktig, men i den första halvleken gjorde vi honom till en världsmålvakt, säger Andersson.

Bäst i IFK Ystad var målvakten Jakob Knutsson och kantspelaren Robin Håkansson. Philip Henningsson gav prov på ett tungt skytte och Julius Lindskog-Andersson på ett säkert straffskytte.

Läs mer i måndagens pappers- eller .

Taner Caliskan
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons