Annons

IFK tog tredje raka

Sport • Publicerad 11 oktober 2010

ººIFK Ystad spelade till sig sin tredje vinst i följd i allsvenskan genom att bortaslå erkänt hemmastarka Hallby med 39–35 (18–19). "Skönt med ännu en bortavinst", tyckte IFK-tränaren Robert Andersson.

En av matchens giganter var Jim Gottfridsson som stänkte in hela 15 mål, varav sex på straff.

Annons

– Över huvud taget fungerade anfalls- och kontringsspelet väldigt bra. 39 gjorda mål är riktigt starkt och de kom från många olika positioner också, fortsatte Andersson.

Hallby var dock en svårknäckt nöt och hela den första halvleken var helt jämn med lagen växelvis i knappa ledningar. IFK:s försvarsspel fungerade inte lika bra som anfallsspelet så långt. – Nej, 19 insläppta på en halvlek är på tok för mycket. Vi gjorde för många enkla misstag men som tur var kunde vi ta igen det den här gången tack vare ett starkt anfallsspel. Det svaga försvarsarbetet hade nog lite att göra med att vi haft ett långt uppehåll före den här matchen också.

Efter pausvilan skärpte IFK Ystad till sitt försvarsspel och Oscar Cimmerholm fick tag i en del bollar i målet. Det gjorde att gästerna kunde rycka åt sig en betryggande ledning i mitten av andra halvlek.

Hallby gick ut och spelade 3–2–1 i försvaret och använde sig även av punktmarkering i ett desperat försök att försöka rädda delar av poängskörden men försöken blev fruktlösa. Visserligen kom Jönköpingslaget aningen närmare i målprotokollet men IFK-segern var ändå aldrig i fara.

– Nej, vi spelade upp oss i andra halvlek och hade full koll på läget.

Robert Andersson är ödmjuk inför fortsättningen och menar att det kommer att krävas mer av laget om placeringen i toppskiktet ska kunna bli permanent.

– Vi känner absolut ingen press på oss bara för att vi leder serien men vi ska givetvis inte släppa ifrån oss några poäng i onödan. Vi får se hur läget ser ut efter de tre matcherna mot topplagen Tumba, OV och Kropps som vi har nu, avslutade Robert Andersson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons