Annons

IFK Ystad finalföll i Norge

I den femte träningsmatchen kom den första förlusten för IFK Ystad, som är mitt inne i förberedelserna inför elitseriestarten i september.
Sport • Publicerad 12 augusti 2002

Fast träningsmatch och träningsmatch. Nederlaget kom i finalen i Kragerö Cup, en turnering som IFK Ystad har till vana att besöka vid den här tidpunkten på året. Stavanger vann med 29-24 och fick därmed revansch på förlusten i gruppspelet, som IFK vann med hela 33-22. Finalförlusten var lite oväntad med tanke på IFK:s fullständiga dominans i det tidigare mötet. - Dom hade en väldigt duktig målvakt plus att vi inte alls kom upp i samma standard, säger tränaren Jan "Proppen" Karlsson, som annars hade en del att glädjas över under veckoslutet i Norge. IFK vann tre av fyra matcher mot lag av hög skandinavisk klass. Största utropstecknet fanns i "pånyttfödde" Mathias Jacobic, som kom upp i 17 mål, lika många som Alexander Hansen. Fast då ska man veta att tio av Alexanders 17 mål kom på straffkast. - Mathias har varit väldigt målmedveten i sin träning och dessutom har sjukgymnasten Jesper Lindgren gjort ett bra jobb. Mathias ser väldigt intressant och hungrig ut och fick en hel del speltid, säger Proppen. Andra glädjeämnen fanns i fjorårets tredjemålvakt Fredrik "Stedde" Nilsson och i nyförvärvet från Ystads IF, Dennis Sandell. Stedde visade att han i allra högsta grad vill ge Anders Persson en kamp om platsen som målvaktsetta. I semifinalen mot Kragerö gjorde han 24 räddningar och släppte bara in 18 bollar!

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons