Annons

Ikonen Ronnie Hellström såg IFK vinna: ”Håller på Tyresö”

Inför ögonen på fotbollslegendaren Ronnie Hellström tog IFK Ystad ännu en seger i handbollsallsvenskan, när man besegrade Tyresö Handboll med 31-25: ”Hjärtat bankar för Tyresö”, säger Hellström, som var med om att bilda föreningen för nästan 55 år sedan.
Handboll • Publicerad 3 februari 2018 • Uppdaterad 4 februari 2018
Peppe Eng tillsammans med Ronnie Hellström i Ystad Arena.
Peppe Eng tillsammans med Ronnie Hellström i Ystad Arena.Foto: Jan Ohlsson

Ronnie Hellström är en av Sveriges bästa fotbollsmålvakter geom tiderna – kanske den bästa. Han gjorde 74 landskamper och var under tio år firad målvakt i Bundesligaklubben Kaiserslautern.

Den här eftermiddagen satt han på läktaren tillsammans med mångårige kompisen Peppe Eng, när IFK Ystad tog emot Tyresö.

Annons

– Det är faktiskt första gången jag är på handboll i Ystad. Det blev aldrig av att jag besökte Österporthallen, tyvärr, men den här anläggningen är verkligen imponerande, säger Hellström till YA.

Han följde matchen med tv-profilen Peppe Eng och en förälder till en spelare i Tyresö. Hellström är en stor handbollsvän.

– Jag och min far var med om att bilda Tyresö IF i början av 1960-talet och jag lirade handboll i deras A-lag, säger Hellström, som lämnade barndomsstaden Malmö som 13-åring.

I Tyresö var han lagkamrat med jämnårige Peppe Eng. Numera bor Ronnie Hellström, som fyller 69 år senare i februari, i Beddingestrand medan Peppe är ystadsbo sedan en tid tillbaka.

- Peppe och jag håller kontakten. Jag är ofta inne i Ystad, ni har en jättefin innerstad, säger han.

Hoppet levde ganska länge för Ronnie, Peppe och alla andra med Tyresösympatier i Ystad Arena. I halvtid var ställningen 15-14, men i den andra halvleken rusade IFK Ystad ifrån och var bättre på alla punkter.

I IFK Ystad blev Christopher Schnell bästa målskytt med sex fullträffar

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons