Annons

Inför OS – Dyvik nobbar landslaget

Skidåkaren Anna Dyvik väljer bort landslaget för att göra en egen satsning mot OS i Peking 2022.
Skidor • Publicerad 3 maj 2021
Anna Dyvik satsar mot OS på egen hand. Arkivbild.
Anna Dyvik satsar mot OS på egen hand. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I dag presenterades längdlandslagets trupp inför den kommande säsongen och där saknades Anna Dyvik, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Hon blev tillfrågad om hon ville vara med i utvecklingslaget Team Bauhaus, men tackade nej.

Annons

– Efter utvärderingar och möten med landslaget har jag valt att göra ett upplägg efter det jag tror kommer ta mig till OS och gör att jag presterar mitt bästa där, och just nu hittar jag de delarna utanför landslaget, säger hon till tidningen.

Med sig har hon den nypensionerade skidåkaren Viktor Thorn.

– Jag är så glad att Viktor som är en bra vän vill stötta mig i den här satsningen mot OS och att han vill finnas där som någon slags ”allt i allo” med sin erfarenhet kring allt från det sportsliga till det ekonomiska för att göra verklighet av mina drömmar, säger hon.

Dyvik petades från VM under den gångna säsongen och var kritisk till att Charlotte Kalla – som haft en tung säsong – togs ut före henne.

– Man är ju i beroendeställning till landslaget. Både för uttagningar till världscupen och landslag över sommaren och rent ekonomiskt. Jag förstår att man inte alltid säger vad man tycker, men jag är en öppen och ärlig person, säger hon.

26-åringen deltog i VM i Lahtis 2017 och OS i Pyeonchang 2018.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons