Annons

Ingen lösning i Pandora

Lördagens "krismöte" i Pandora angående massflykten av unga spelare till Sövestad lyckades inte reda ut den tilltrasslade situationen.
Sport • Publicerad 16 januari 2005

– Styrelsen i Pandora ska ha ett nytt möte på tisdag då den ska diskutera den uppkomna situationen och fram till dess får vi ge oss till tåls. På tisdag kommer också Svenska fotbollförbundet att behandla vår överklagan, säger Johan Lärka, F 88-tösernas tränare.

Som vi kunde berätta redan i förra veckan har 14 spelare i Pandoras F88-lag skrivet på övergångspappren för Sövestad. Anledningen till att töserna vill lämna Ystadsklubben är att de vill fortsätta att träna under Johan Lärkas ledning och då Pandora i stället valde Christer Ericsson som ny damtränare bestämde flickorna sig för att gå till Sövestad där Johan Lärka ska ha hand om damlaget. Övergångspappren skickades in under "frimånaden" i december men förbundet hävdar att övergångspappren kom in en dag för sent (sista dagen var den 15:e december) och underkände därmed övergångarna. Det är detta beslut som Johan Lärka och töserna överklagat.

Annons

Enligt Johan fördröjdes postgången av någon anledning och han är rädd för att pappren helt enkelt var på villovägar på förbundet.

– Man kan undra hur det går där uppe. Jag rekommenderade överklagandet men när jag ringde upp till förbundet på fredagen var det ingen som sett mitt brev trots att det bevisligen hade hämtats ut. Därför fick jag fick faxa upp pappret på nytt och krävde då att förbundet snarast skulle behandla frågan. Och jag blev då lovad att de ska ta upp saken på tisdag, fortsätter Johan Lärka. Först på tisdag får vi således besked på hur det blir med tösernas övergång till Sövestad.

– Som jag ser det finns det bara två alternativ. Antingen släpper Pandora töserna utan ersättning eller så släpper Pandora töserna mot en viss ersättning, säger Johan Lärka som hoppas på en snar lösning.

– För allas bästa. Det är ovisst även för A-lagstöserna som är kvar i Pandora. De går säkert också och undrar hur det ska bli. Sen får vi se hur intresset är för fortsatt fotboll hos de här tjejerna. Det har ju dragit ut på tiden och många har ju inte tränat fotboll på ett tag och inte rört på sig förutom i skolgymnastiken, avslutar Johan Lärka.

Även om Christer Ericson, Pandoras tränare, inte vill gå händelserna i förväg tror han att styrelsen beslutar sig för att släppa tjejerna till Sövestad.

– Men vi får vänta och se vad styrelsen kommer fram till – det är ju deras beslut och det är ingenting som jag lägger mig i. Men personligen tycker jag att man kan låta tjejerna gå. Om det inte vill spela här så är det ingen mening att hålla dem kvar i föreningen, säger Christer som trots allt ser ljust på framtiden.

– Skulle de här tjejerna lämna klubben får vi ett A-lag men inget reservlag vilket är trist. Tror det hade varit utvecklande för de här tjejerna att vara kvar i klubben och få träna med de äldre spelarna. Det lär man sig mycket på. Men när det gäller A-laget ser det positivt ut, oavsett hur det blir. Vi har en fyra–fem tjejer som tänker göra comeback efter ha hållit upp ett par år, bland annat Sanna Pilkvist och Lina Sigander. Dessutom har vi ett par nyförvärv på gång. Och kanske är det trots allt någon av de här tjejerna som skrivit på för Sövestad som stannar kvar. Så oavsett vad styrelsens beslut blir så tror jag att det här kommer att bli rätt så bra till slut, säger Christer Ericsson.

Pandoras ordförande Thomas Pihlqvist ville på söndagen inte kommentera den uppkomna situationen.

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

FOTBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons