Annons

Ingen ville ha Maradonas jättehus

Vad sägs om ett hus som ägts av Diego Maradona, eller kanske fotbollsikonens bil? Det är nämligen de enda sakerna som finns kvar efter att 90 av stjärnans före detta ägodelar auktionerats ut.
Fotboll • Publicerad 4 januari 2022
Diego Maradona avled i november 2020. Arkivbild.
Diego Maradona avled i november 2020. Arkivbild.Foto: Rodrigo Abd/AP/TT

Auktionen startade den 19 december och skulle bara ha hållit på i tre timmar, men fick förlängas eftersom flera av de dyrare ägodelarna inte genererat något köp-intresse.

Nu har dock auktionen stängts och bara två saker återstår: ett 700 kvadratmeter stort hus i Buenos Aires som Maradona köpt till sina föräldrar och en lyxbil från 2017. Prislapparna på drygt åtta respektive fyra miljoner verkar ha skrämt bort potentiella köpare.

Annons

– På allt annat har vi fått in bud, säger auktionens arrangör, Adrian Mercado.

Bland det som sålts fanns ett löpband, tv-apparater, och gymutrustning.

Det dyraste föremålet som såldes separat från andra var ett porträtt föreställande den bortgångne stjärnan, målad av Lu Sedova. Köparen lade 19 555 kronor på konstverket.

En annan av Maradonas lyxbilar såldes för mer pengar, men ingick i ett paketpris.

För den som inte hade riktigt så mycket pengar över kunde ett foto på Maradona tillsammans med Kubas före detta diktator, Fidel Castro, köpas för drygt 14 000 kronor.

Auktionen beordrades av en domare för att täcka dödsboets skulder.

Diego Maradona gick bort i november 2020. Efter stjärnans död startade en rättslig utredning om huruvida den vård 60-åringen fick under sin sista tid var så pass undermålig att den orsakade hans död.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons