Annons

Inget lyft för brottningen

De lokala brottare gjorde en del bra resultat. Men årets upplaga av Sparbankscupen blev ändå ingen munter tillställning för arrangörsklubben Skurups SK.
Sport • Publicerad 14 oktober 2002

- Vi hade bara 72 deltagare och så få har vi aldrig varit tidigare. Det var riktigt tråkigt, suckade ordföranden Patrik Martinsson. Förra året lockade tävlingen ett hundratal ungdomar och Patrik Martinsson hoppades och trodde på något liknande i år. - Vi hade bjudit in alla skånska klubbar och tävlingen krockade inte med något annat i helgen. När man själv är ute brukar folk alltid klaga på att det aldrig finns några tävlingar för just de här åldersklasserna. Därför förstår jag inte varför det inte kom fler. Klasserna som ingick var ungdom, junior, flickor äldre och kvinnor ungdom. Juniorklassen var värst drabbad med blott nio deltagare. - Vi får prova nästa år också, sedan får vi se om tävlingen lever vidare. Det finns betydligt fler brottare i knatteklassen men alla klubbar kan ju inte köra knattetävlingar. Skurups två tjejer Maria Alsén (flickor äldre 30 kg) och Alexandra Fors (kvinnor ungdom 65 kg) gick var sin match. Även om båda förlorade visade de att utvecklingskurvan pekar åt rätt håll. Panterns David Holmqvist (junior 76 kg) gjorde comeback efter en fotskada och klarade sig bra med tanke på att han inte hunnit med särskilt många träningspass efter uppehållet. - Han vann matchen om tredjepriset mot Mikael Nilsson, Banér, och ska ha beröm för sin insats, sa Patrik Martinsson. BK Pan från Sjöbo hade sex brottare på plats och ingen placerade sig sämre än fyra. Den prestationen gav en andraplats i lagtävlingen på ungdoms- och juniorsidan, bara en poäng efter Björnekulla. Tobias Erlandsson och Robin Andersson, två av klubbens adepter i ungdomsklassen 54 kg, ställdes mot varandra redan i poolen. Den fighten vann Tobias på fall och sedan gick han fram till final. Där blev dock Robert Rosengren, Sparta, för svår. Robin gick å sin sida en match om tredjepriset och vann över Fredrik Wrangel, Altona. Christoffer Andersson (junior 63 kg) och Emil Paulsson (ungdom 85 kg) fixade Pans silvermedaljer.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons