Annons

Iniesta om Messis klubbyte: Blir jobbigt

De spelade ihop i Barcelona i 14 år och vann mängder med titlar.
Att Lionel Messi lämnar den spanska storklubben är svårt att ta in för tidigare lagkamraten Andres Iniesta.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2021
Lionel Messi och Andres Iniesta under tiden i Barcelona. Arkivbild.
Lionel Messi och Andres Iniesta under tiden i Barcelona. Arkivbild.Foto: Paul White/AP/TT

Lionel Messi har landat i Paris och efter avskedet från Barcelona pekar allt på att PSG blir nästa klubbadress.

Andres Iniesta, en annan legendar i Barcelona, lämnade den spanska storklubben för tre år sedan för spel i japanska Vissel Kobe. Tillsammans firade Messi och Iniesta stora framgångar i Barcelona.

Annons

– Jag har inte sett en spelare som honom och jag tror inte att jag någonsin kommer att göra det. Det är bara att titta på allt han har gjort och hur länge han gjorde det, säger Iniesta om sin tidigare lagkamrat.

Spanjoren säger att det kommer att vara jobbigt att se Messi i en annan tröja, men han är inte särskilt överraskad över att det blev som det blev.

– Jag tror inte att överraskad är rätt ord. Leo har representerat Barcelona under så många år, men ibland dikterar omständigheterna villkoren, säger han.

Trots att Messi har lämnat Barcelona tror Iniesta att Barcelona kommer att fortsätta vara en kraft att räkna med i fotbollsvärlden.

– Jag är säker på att nya ansikten kommer att komma in och bidra stort på sina sätt, säger Iniesta.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons