Annons

Inomhus-VM i friidrott skjuts upp igen

Friidrott • Publicerad 10 december 2020
Armand Duplantis får inte möjlighet att tävla i inomhus-VM nästa år eftersom det flyttats. Arkivbild.
Armand Duplantis får inte möjlighet att tävla i inomhus-VM nästa år eftersom det flyttats. Arkivbild.Foto: Ian Rutherford/AP/TT

Inomhus-VM i friidrott i Nanjing i Kina sköts upp ett år, till mars nästa år.

Nu har det skjutits upp ytterligare och ska genomföras i mars 2023.

Annons

"Det finns fortfarande en osäkerhet kring statusen på covid-19-pandemin i början av 2021. För säkerheten för våra aktiva och andra deltagare måste vi överväga riskerna med att samla en stor grupp människor i ett evenemang i den här pandemisituationen", skriver Internationella friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Eftersom inomhussäsongen tar slut i mars, finns ingen möjlighet att senarelägga tävlingen 2021. I stället får Nanjing arrangera tävlingen 2023, ett år efter att det redan planerade mästerskapet i Belgrad i Serbien har genomförts. Normalt genomförs inne-VM vartannat år.

Inomhus-VM var ett av de första internationella idrottsevenemangen i år att påverkas av coronapandemin då det flyttades från mars i år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons