Annons

"Jag är en helt annan skidskytt i år"

OS-medaljör som skidåkare 2018.
Snart kan Stina Nilsson få klartecken för en ny OS-start – som skidskytt.
Skidskytte • Publicerad 5 januari 2022
Stina Nilsson siktar på de kommande världscuptävlingarna. Arkivbild.
Stina Nilsson siktar på de kommande världscuptävlingarna. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

På fredagen sätter världscupen igång igen efter juluppehållet med sprinttävlingar i Oberhof i Tyskland.

– Jag har haft ett jätteskönt juluppehåll, det har varit en väldigt bra jul, säger Nilsson.

Annons

Före jul gjorde hon sina bästa tävlingar på världscupnivå genom 16:e-platsen i sprint och tiondeplatsen i den efterföljande jaktstarten i Hochfilzen. Och så kom hon på 16:e plats i sin allra första masstart i världscupen, i Annecy-Le Grand Bornand.

Nått en ny nivå

Nilsson säger att hon nu nått en ny nivå.

– Jag kan bara utgå från min egen utveckling och jag är en helt annan skidskytt i år. Jag har fått ännu mer erfarenhet och lär mig saker hela tiden. Jag har mycket mer kött på benen i år än jag hade i fjol, mer förståelse för sporten i sig också, säger hon.

Hon säger att hennes fokus fortfarande inte ligger på resultat utan på sin utveckling och hon är inte stressad över att det tar tid att bli fullfjädrad.

– Jag behöver mer tid i sporten. Om jag jämför med min tid med bössan och med bössan på ryggen ligger jag långt efter dem jag möter. Jag känner bara att jag behöver mer tid, få göra mer träningspass och ställas inför nya utmaningar, jag är fortfarande i det skedet att ju mer jag står inför desto mer utvecklas jag.

"Blev lite knas där"

Under julhelgen rapporterade Aftonbladet att Nilsson fått en OS-plats, vilket Sveriges olympiska kommitté (SOK) dementerade. Själv säger hon, när det gäller OS:

– Det blev lite knas där. Men jag lägger inget fokus på det just nu utan ser mycket fram emot världscupen som drar igång och så får man ta det därifrån.

I Oberhof står sprint, mixedstafett, singelmixedstafett och jaktstart på programmet mellan den 7 och 9 januari. Därefter är det tävlingar i Ruhpolding den 12–16 januari.

– Jag hoppas att jag får fortsatt förtroende i Ruhpolding, säger Nilsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons