Annons

Jakobsen körde ur i VM-genrepet: "Fasiken"

Sista världscuptävlingen innan VM i alpint.
Då körde Kristoffer Jakobsen ur – för fjärde gången den här världscupsäsongen.
– Det blev en dag som jag bara vill glömma, säger 28-åringen till TT.
Alpint • Publicerad 4 februari 2023
Kristoffer Jakobsen körde ur i slalomen i VM-genrepet i Chamonix.
Kristoffer Jakobsen körde ur i slalomen i VM-genrepet i Chamonix.Foto: Giovanni Pizzato/AP/TT

Slalomtävlingen avgjordes i Chamonix och för svensken slutade det alltså med urkörning i det första åket. Jakobsen hade tagit sig ner för drygt halva backen innan urkörningen var ett faktum.

Ett bakslag för Jakobsen som slutade på sjunde plats i slalomtävlingen i österrikiska Schladming för en och en halv vecka sedan.

Annons

– Det är svårt att ge en bra kommentar nu, det blev en dag som jag bara vill glömma. Det stämde inte så bra i dag, jag vet i fasiken, det känns som att det är någon detalj som jag missat och som jag måste hitta innan VM.

"Störigt"

TT: Vad var det som inte stämde?

– Det är svårt att säga, jag har inte sett åket, men känslan var att jag saknar lite knävinklar, jag lutar in mig väldigt mycket för att svänga runt skidorna, då blir man väldigt sårbar på innerskidan. Det är lite störigt att få sådana missar.

På åtta världscuptävlingar i slalom den här säsongen har Jakobsen kört ur vid fyra tillfällen.

Hälften av gångerna alltså.

– Det är så det är i slalom, det är många som kör ur som är duktiga, sedan kanske jag har någon procent mer än många andra. Men det har varit små detaljer, det här var väl egentligen första stora bommen, det var en positionsmiss som gjorde att jag körde ur, det är ganska ovanligt för mig.

Inte orolig

– Det känns som jag fått kontroll på mina vanliga uråkningar. Det är framför allt grenslingar som alltid varit ett problem för mig, nu känns det som jag har lite bättre kontroll på den biten. Nu är det i alla fall något annat än det vanliga, grenslingarna sätter sig rätt hårt i huvudet.

VM i alpint avgörs i Méribel och Courchevel, Frankrike, och pågår 6–19 februari.

Jakobsen är inte orolig för mästerskapet.

– Absolut inte, det är klart att det är skönt att ha bra startnummer på VM, man får hoppas att det håller sig.

Annons

TT: Kan ett mindre bra VM-genrep generera i VM-succé?

– Inget är omöjligt, jag har haft dåliga genrep förr och haft väldigt bra saker på gång på mästerskap. Jag älskar mästerskap, jag ser fram emot det.

Vann lördagens slalomtävling gjorde schweizaren Ramon Zenhäusern.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons