Annons

Jakobsson lämnar Bayern på egen begäran

Landslagsspelaren Sofia Jakobsson lämnar Bayern München efter bara ett halvår i storklubben.
31-åringen har själv bett om att få bryta kontraktet.
Fotboll • Publicerad 14 januari 2022
Sofia Jakobsson i Bayern München-tröjan under en av hösten Champions League-matcher, borta mot Häcken.
Sofia Jakobsson i Bayern München-tröjan under en av hösten Champions League-matcher, borta mot Häcken.Foto: Adam Ihse/TT

Det blev en kort fotbollssejour i Bundesligas topplag Bayern München för landslagsanfallaren Sofia Jakobsson.

Efter flytten från Real Madrid i somras har hon haft svårt att ta en ordinarie plats i det stjärnspäckade laget. I en intervju med TT i december medgav hon att läget inte var optimalt.

Annons

– Jag har inte fått spela lika mycket som jag hade hoppats på. Det är klart att det är en viss frustration, eftersom man alltid vill spela, sade Jakobsson.

Samma månad meddelade Jakobsson för klubbledningen att hon ville bryta kontraktet, och nu står det klart att hon inte återvänder till München efter vinteruppehållet.

"Sofia kontaktade oss i december med en önskan om att få till en förändring. Hon är en fantastisk personlighet och vi är glada över att ha haft henne hos oss. Vi önskar henne all framgång", säger Bianca Rech, sportchef för Bayern Münchens damlag, till klubbens hemsida.

Det blev totalt elva tävlingsmatcher, men bara ett mål, för Jakobsson i Bayern München-tröjan.

"Jag är glad över att ha fått träffa så många fantastiska människor i Bayern, och jag önskar laget lycka till. Det här laget har allt som krävs för att vinna stora titlar", säger Sofia Jakobsson till Bayern Münchens hemsida.

Vilken som blir 31-åringens nästa klubb är fortfarande inte känt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons