Annons

Jansson till Cypern – lämnar "Bajen" i förtid

Jesper Jansson har gjort sitt i Hammarby. Detta efter sex år i klubben. Han blir nu sportchef i Omonoia FC på Cypern.
"Hammarby och Jesper skiljs i dag i god överenskommelse", skriver klubben på sin webbplats.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2023
Jesper Jansson lämnar Hammarby och blir sportchef på Cypern. Arkivbild.
Jesper Jansson lämnar Hammarby och blir sportchef på Cypern. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

"Deras säsong börjar i augusti och de behövde en lösning på plats direkt. Det är inte många svenskar som fått ett erbjudande om att bli sportchef för en utländsk klubb och det var en möjlighet jag inte ville missa", säger Jansson.

I våras bekräftade Hammarby att Jansson beslutat sig för att inte fortsätta som sportchef i klubben – men att han blir kvar i klubben fram till den sista augusti.

Annons

Hammarby har sedan tidigare meddelat att Mikael Hjelmberg, som arbetat som chefsscout i "Bajen" sedan 2015, blir tillförordnad sportchef.

Enligt klubben kommer Janssons överlämning till Hjelmberg inte att påverkas av att den förstnämnde flyttar till Cypern.

"Jag känner mig väldigt trygg med valet av Mikael Hjelmberg som tillförordnad sportchef för Hammarby, han och jag kommer att ha en fortsatt tät kontakt och jag finns alltid tillgänglig för rådgivning", säger Jansson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons