Annons

Jätteklättring för Norén efter drömgolf

Alex Norén slog till med en kanonrunda i US Open.
Bara ledande Matthew Wolff var bättre i hela fältet i New York och svensken rusade uppåt i resultatlistan.
Golf • Publicerad 20 september 2020
Alex Norén under US Open på Winged Foot.
Alex Norén under US Open på Winged Foot.Foto: Gregory Shamus/AFP/TT

Alex Norén gick på lördagsmorgonen ut bland de allra första på svåra Winged Foot, nästan innan Manhattanborna dryga tre mil söderut hade vaknat.

När han hade gått runt sina 18 hål hade åtminstone de golfintresserade fått upp ögonen för svensken.

Annons

67 slag, tre under par, var då klart bäst i fältet och en delad 49:e plats hade blivit delad 18:e. Och då hade ledarbollen inte ens gått ut.

När spelarna i den, Patrick Reed och Bryson DeChambeau, hade spelat klart låg Norén delad elva, med en topplacering inom räckhåll.

Avslutade snyggt

Noréns 67-runda innehöll fyra birdies och bara en bogey. Till stor del tack vare en glödhet puttning som flera gånger räddade stockholmaren när han hamnade i lite trubbel. Avslutningen blev ren uppvisning när inspelet från dryga 150 meter på det 18:e hålet lade sig metern från hål och birdieputten aldrig ens var nära att inte rulla i hål.

Totalt gick bara sju spelare under par under dagen och bara en, Matthew Wolff, kunde hålla jämna steg och lite till med svensken. Amerikanens fem birdies på första nio gav till slut 65 slag och en tvåslagsledning inför avlutningen.

– Det känns som att spelet sitter som det ska. Om man missar fairways här måste man missa rätt, så att bollen ändå lägger sig i rätt position och det känns som att jag gjorde det ganska bra i dag och kunde spela mer aggressivt, säger 21-årige Wolff som bara vunnit en PGA-tourtävling hittills i karriären.

Hovland spelar bra

Han jagas närmast av landsmannen Bryson DeChambeau och sydafrikanen Louis Oosthuizen, två respektive tre slag bakom. Tidigare ledaren Reed tappade dock det mesta av sitt spel på lördagen, och gick de sista nio hålen åtta över par.Han är en av spelarna som delar elfteplatsen med Norén, åtta slag från ledningen.

Mellan Wolff och svensken ligger även bland andra Rory McIlroy och Xander Schauffele – och den unge norrmannen Viktor Hovland, som på delad åttondeplats är ett slag före sin skandinaviske konkurrent.

Avslutningsrundan inleds klockan 14.00 på söndagen, svensk tid. Alex Norén går i par med Lucas Glover och spelar ut klockan 18.35.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons