GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jenny gör comeback i YA-cupen – i padel: "Är ingen trevlig motståndare..."

Hon har spelat final i YA-cupen i fotboll för både Snogeholms IF och Janstorps AIF. Nu ställer hon åter upp i YA-cupen – fast i padel!
– Även om det har gått 30 år sedan jag spelade i YA-cupen, så kopplas vinnarskallen på direkt när det är tävling. Jag är ingen god förlorare direkt, ler Jenny Mattisson Björkqvist, som ska spela i par med Joy Rasmussen.
Padel • Publicerad 28 juli 2022
Jenny Björkqvist får sträcka ut sig för att rädda en boll.
Jenny Björkqvist får sträcka ut sig för att rädda en boll.Foto: Anna Bredberg

Padelsporten har fått många före detta idrottare att aktivera vinnarinstinkten "på gamla dar”.

En av dem är Jenny Mattisson Björkqvist. Hon har förflutet inom bland annat ridsport och fotboll. Även inom ramen för sitt yrkesliv har det blivit mycket träning genom åren. Jenny har bland annat jobbat inom polisen, som flygvärdinna och som idrottskonsulent på Skåneidrotten.

Jenny Björkqvist (till väster) och Joy Rasmussen bildar ett av paren som gör upp i YA-cupen i padel.
Jenny Björkqvist (till väster) och Joy Rasmussen bildar ett av paren som gör upp i YA-cupen i padel.Foto: Anna Bredberg

Tillsammans med kompisen och förre kollegan Joy Rasmussen har Jenny anmält sig till nystartrade YA-cupen i padel.

– Det var väl tre-fyra år sedan jag för första gången kom i kontakt med padel i samband med att banorna i Nybrostrand byggdes. Jag hade bara ett par hundra meter till banorna – och fastnade direkt för spelet, säger Jenny.

– Padel är mycket lättare att lära sig än tennis och så är det en social och spontan sport. Man har trevligt under tiden man spelar.

Fast enligt Jenny är hon kanske inte världens trevligaste motståndare, direkt. För när det är match – då växer hornen i pannan ut…

– Jag kan vara lite tråkig där, men när jag står på banan och det är match är det jäkligt viktigt för mig att vinna. Motståndarna kan nog uppfatta mig som lite tjurig, men det där går över efter matchen…

Jenny Mattisson Björkqvist har spelat mycket padel de senaste åren. För något år sedan drev hon och lillasystern tenniscaféet i Sandskogen och då blev det nästan dagligen någon match.

– Det hände rätt ofta att det saknades en spelare och då sprang man in i caféet och undrade om jag hade lust. Och jag hoppar gärna ner i padelkjolen...

”Vi har mest varit motståndare tidigare, men det ska bli intressant att se hur vi fungerar ihop. Joy är offensiv och dynamisk i sin spelstil medan jag är mer defensiv. Jag behöver någon som tar initiativ på planen.”
Jenny Björkqvist.

I fjor var Jenny en av sammanlagt sex personer som var med om att bygga och driva Öja padelpark.

– Då blev det ännu mera padel, ja, nästan dagligen på ”tosingavis”, skrattar hon.

Ofta har hon spelat i par med Lotta Bräck. Men i YA-cupen har tjejerna delat på sig och Jenny spelar i stället med Joy Rasmussen.

– Vi har mest varit motståndare tidigare, men det ska bli intressant att se hur vi fungerar ihop. Joy är offensiv och dynamisk i sin spelstil medan jag är mer defensiv. Jag behöver någon som tar initiativ på planen, säger hon.

Första upplagan av YA-cupen i padel startar i mitten av augusti och det går bra att anmäla sig fram tills 31 juli.

Fakta

YA-cupen i padel

Regler:

Tävlingen är tillgänglig för alla förutom licensierade spelare. Båda spelarna i laget måste vara skrivna i någon av kommunerna Ystad, Sjöbo, Simrishamn, Skurup eller Tomelilla. Lagen som förlorar första matchen spelar vidare i Plate turnering (tröstturnering).

Matcherna spelas i bäst av tre set, tiebreak vid 6 lika och golden point vid 40 lika. Hemmalaget (det översta av de båda lagen i spelträdet) bestämmer spelplats, bokar bana, kontaktar motståndarna och erbjuder några vettiga spelalternativ inom omgångens datum. Hemmalaget står för bollar. Motståndarlaget betalar halva banhyran till hemmalaget innan match.

Anmälan:

Görs mellan den 18 maj – 31 juli. En person i laget anmäler och anger båda spelarnas namn och övriga uppgifter. Först till kvarn gäller.

Här görs anmälan:

yacupenpadel.ystadsallehanda.se

Spelperiod:

Omgång 1: 15/8-4/9

Omgång 2: 7/9-28/9

Omgång 3: 30/9-14/10

Kvartsfinal: 16/10-30/10

Semifinaler/Final: 12/11 på Ystad Racket Club

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.