Annons

Jersgrens motståndare i stor skandal

En stor skandal inträffade vid Öresundsträffen i brottning som avgjordes i Helsingborg.
Sport • Publicerad 25 oktober 2010
Blodet flödade i Idrottens hus sedan Alexander Jersgrens motståndare slagit handen genom den här dörren.
Blodet flödade i Idrottens hus sedan Alexander Jersgrens motståndare slagit handen genom den här dörren.Foto: 

Sedan Alexander Jersgren besegrat HBK Berganias Pierre Andreasson i finalen i 84-kilos-klassen drog Pierre i frustration handen genom en armerad glasdörr och skar av sig huvudpulsådern.

De brutala scenerna utspelade sig i Idrottens hus omedelbart efter finalmatchen. Alexander Jersgren, Marsvinsholms landslagsbrottare, hade just tilldömts segern efter en stenhård final när det rann över för motståndaren.

Annons

Efter matchen bar sig en ursinnig Andreasson riktigt illa åt och tog ut sin ilska genom att sparka och slå på olika saker. Det kulminerade när han drog näven rakt igenom en armerad glasdörr. Han skar itu hela handen och fördes i ambulans till sjukhuset. Under tio timmar opererades han på universitetssjukhuset i Malmö.

– Jag har sett arga brottare men aldrig någon som burit sig åt så här, säger Stefan Jersgren, pappa till Alexander och en van ledare.

På Berganias hemsida beklagar man det inträffade. "Tyvärr hände det en liten olycka med Pierre, som hälsar och ber om ursäkt om han skrämt eller chockat någon ung eller gammal brottarfantast", skriver klubben.

Även om Pierre Andreassons utbrott blev en stor snackis i Idrottens hus präglades helgen av massor av högklassig brottning. Marsvinsholm blev trea i klubbtävlingen på 21 poäng, och då fanns ändå inte poängmaskinen Jonathan Jersgren på plats.

– Det är bra att sluta trea men samtidigt hade vi lite stolpe-ut i vissa klasser, säger Stefan Jersgren.

Marsvinsholms segrar togs av Alexander Jersgren i senior 84 kilo, Simon Skoglund i ungdom 85 kilo och Adam Lloyd i knatte 53 kilo. Silver tog Seit Kipkeev i pojkar 66 kilo och Oliver Kuupsu i pojkar 32 kilo.

Alexander Jersgren åker tillsammans med lillebror Jonathan på landslagssamling i Stockholm i veckan. Svenska brottningsförbundet har också nominerat honom till svenska olympiska kommitténs satsning. Kommer Alex med i SOK-gruppen betyder det bättre sportsliga förutsättningar och ett ökat ekonomiskt stöd.

Vid Öresundsträffen deltog även brottare från Sjöboklubben BK Pan och Skurups SK. Klubbarna tog ett brons vardera genom Daniel Mårtensson (Pan) i pojkar 42 kilo och Wiktor Bergqvist (Skurup) i pojkar 53 kilo.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons