Annons

Joel snabbaste BMW-föraren vid sista testet: ”Ser lovande ut”

Första helgen i maj drar DTM-säsongen igång för Tomelillakillen Joel Eriksson, 20. Vid testkörningen på Lausitzring klockades Joel för det snabbaste varvet av samtliga sex BMW-förare!
Motorsport • Publicerad 24 april 2019
Joel Eriksson är optimistisk inför DTM-premiären på Hockenheim första helgen i maj.
Joel Eriksson är optimistisk inför DTM-premiären på Hockenheim första helgen i maj.Foto: Andreas Beil

4-5 maj startar DTM-mästerskapet, som blir Joel Erikssons andra som fabriksförare för BMW. Vid det fyra dagar långa testet på Lausitzring var samtliga DTM-förare på plats och testade körteknik och inställningar. BMW-förarna, som alltså var sex till antalet, tillryggalade över 1 250 varv och 5500 kilometer under de fyra dagarna.

Varvtiderna på Lausitzring indikerar att den nya generationens DTM-bilar, med fyrcylindriga turbomotorer, redan nu är mer än två sekunder per varv snabbare än sina föregångare. Testets bästa tid sattes av Audis Robin Frijns på 1 minut, 35.169 sekunder, vilket kan jämföras med fjolårets pole position-notering på samma bana: 1.37,343s.

BMW-teamet vid testkörningen på Lausitzring. Joel Eriksson närmast till höger om bilen.
BMW-teamet vid testkörningen på Lausitzring. Joel Eriksson närmast till höger om bilen.Foto: Alexander Trienitz
Annons

– Vi hade lite problem under de första två dagarna, men det fick vi löst och allt ser bra och lovande ut, säger Joel Eriksson. Jag känner mig faktiskt väldigt komfortabel med bilen. Det nya turbokonceptet och de nya bilarna är ett oskrivet kort för alla, men det fungerar bra för mig så här långt. Det finns fortfarande lite att förbättra, men så är det för alla. Jag är optimistisk.

DTM-säsongen drar igång på Hockenheim (som traditionen bjuder) nästa helg. BMW möter i år motstånd från Audi och mästerskapsnykomlingen Aston Martin.

Joel Eriksson kommer precis som i fjol att tävla med startnummer #47 på sin BMW M4 DTM, som drivs av BMW Team RBM.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons