Annons

Johansson Norgren starkast i svensk trippel

Det blev trippelt svenskt i Ski Classics-loppet i italienska La Venosta.
Britta Johansson Norgren vann före Ida Dahl och Lina Korsgren.
Skidor • Publicerad 15 januari 2022
Britta Johansson Norgren vann 10-kilometersloppet i Italien. Arkivbild.
Britta Johansson Norgren vann 10-kilometersloppet i Italien. Arkivbild.Foto: ULF PALM / TT

Dagens lopp sträckte sig över 10 kilometer och hade för ovanlighetens skull individuell start. Men trots byte av upplägg var det samma åkare i toppen.

I förra helgens tävlingar var det en kamp mellan de senaste årens gigant, Britta Johansson Norgren, och stjärnskottet Ida Dahl. Det blev en seger vardera då, den senare till Dahl.

Annons

Och även i lördagens lopp stod det tidigt klart att Dahl skulle vara med i toppen. Redan vid den första mellantiden hade Dahl tagit en stor ledning. Väl i mål tog hon över ledningen, över en minut före Lina Korsgren.

Men det var en som var snäppet vassare. Britta Johansson Norgren kunde under hela loppet matchas mot Dahls tider, och det var länge otroligt jämnt. Men på slutet visade Johansson Norgren att det fanns mer krut i benen och vann loppet 19,4 sekunder före Dahl.

Många av de norska åkarna, bland annat toppåkaren Astrid Øyre Slind, saknades dock sedan hela Team Koteng Eidissen drabbats av covid-19.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons