Jönköpings fyr-verkeri gav derbyseger

Fotboll • Publicerad 19 september 2020
Edin Hamidovic blev tvåmålsskytt och såg till Jönköping vann Smålandsderbyt över Öster. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Jönköpings Södra satte press på toppduon Degerfors och Halmstad i kampen om allsvenska biljetter.

Fyra mål i andra halvlek vände Smålandsderbyt hemma mot ett decimerat Öster till 4–1-seger.

Öster fick Stefan Karlsson utvisad efter en halvtimme men kunde ändå ta ledningen strax före paus genom Carl Johansson. Men i den andra halvleken handlade allt om hemmalaget. Eric Johana Omondi kvitterade i 46:e minuten och sedan slog Edin Hamidovic till med två raka mål innan Jetmir Haliti fastställde 4–1 på tilläggstid.

J-Södra cementerade sin tredjeplats, kvalplatsen, men satte också press på tvåan Halmstad, två poäng före, och ledande Degerfors, fem poäng före. Toppduon har dock en match mindre spelad.

Öster hade vid seger gått förbi J-Södra och upp på kvalplats, men är nu i stället fem poäng bakom.