Annons

Julia Eriksson tvingas avsluta karriären

Handbollsspelaren Julia Eriksson, 27, tvingas avsluta karriären. Anledningen är att hon inte fått ordning på en långdragen ryggskada.
Handboll • Publicerad 10 augusti 2021
Julia Eriksson avslutar karriären på grund av en ryggskada. Arkivbild.Foto: Claus Meyer/TT

"Det är fruktansvärt tråkigt att jag inte får bestämma detta själv. Jag har krigat i flera år med denna rygg men har nu 'insett' att detta är ett handikapp för mig livet ut", skriver hon på Instagram.

I våras skrev Eriksson på för danska Silkeborg-Voel som kunde erbjuda behandling och resurser för att få rätt på ryggen. Men inte heller det fungerade.

Annons

Julia Eriksson spelade i Sävehof mellan 2014 och 2018 och totalt blev det tre SM-guld. I framtiden kan hon tänka sig att återvända till handbollen.

"Med lite distans till detta så vill jag mer än gärna tillbaka till handbollen om jag känner mig själv rätt, men då inte som spelare så klart.", skriver hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons