Annons

JVM-forwarden hyllades efter Brynäs seger

Noel Gunler gick i höstas från Luleå till Brynäs där han utlovades en större roll i laget. Ett bra byte så här långt både för 19-åringen och Gävlelaget.
Ishockey • Publicerad 12 januari 2021
Noel Gunler gjorde succé när han var tillbaka i Brynäströjan. Arkivbild.
Noel Gunler gjorde succé när han var tillbaka i Brynäströjan. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var dramatik, heta känslor och massor med Brynäsmål när de båda klassikerlagen möttes i Gävle i lördags. Sedan drabbades Malmö av covid-19 och tvingades abrupt ställa in sin planerade tisdagsresa norrut, vilket öppnade för en matchflyttarrockad som i sin tur gav Djurgården snabb chans till revansch en månad tidigare än det var tänkt.

Men någon Djurgårdsrevansch för 1–6-förlusten senast blev det inte. Det kan Brynäs bland andra tacka glödhete Noel Gunler för.

Annons

19-åringen var inte med i lördags utan gjorde nu sin första match sedan junior-VM i Edmonton, Kanada, där han blev bäste svenska målskytt med fyra mål på fem matcher trots det tunga beskedet att hans mormor gick bort under turneringen.

Mot Djurgården visade den glödhete junioren precis det som Brynäsledningen ville se när man värvade in honom i november.

Gästernas Tom Wandell hade inlett målskyttet i början av andra perioden, sedan kom tre snabba Brynäsmål där det första och tredje, båda i powerplay, direktstyrdes in av Gunler som ivrigt knackade i isen för att få pucken av sina betydligt äldre lagkamrater.

"Älskar att göra mål"

– Jag har väl den instinkten att jag älskar att göra mål och någonstans handlar det mycket om självförtroende. När man har det så går mycket på instinkt, mycket går automatiskt framför allt i de avgörande lägena. Sedan blir det väl inte mål på allt men jag vill vara giftig och göra så många mål jag bara kan, säger Noel Gunler som nu gjort fyra SHL-mål på nio spelade matcher i Brynäs.

Vad det var han lovades vid klubbytet håller både 19-åringen och Brynästränaren för sig själva men Anderssons ögon lyste av värme när han konstaterade att:

– Vi vill satsa på honom. Vi tror på honom. Han känns som en utpräglad målskytt med stor potential vilket vi behöver. Han kom hit och det är vi glada för.

Hedrade sin mormor

Den hete Brynäsforwardens mormor gick bort under JVM vilket var tufft för Gunler som satt ensam på hotellrummet i Edmonton.

Han hedrade henne med en fin målgest då och tänkte på henne vid målen nu:

– Ja det blir väl automatiskt så. Hon hade varit stolt, säger Gunler som fick ledigt i lördags för att träffa familjen och ladda om efter både sorg och JVM.

En som däremot var med i lördags var Djurgårdstränaren Robert Ohlson som då var mäkta irriterad på Brynäsforwarden Greg Scott som han hävdade slängde sig ohederligt vid en sammanstötning med Djurgårdens Rhett Rakhshani som fick matchstraff.

Djurgården fick läxa

Annons

De arga orden då använde Brynäs som tändvätska inför tisdagens retur.

– Vi försökte vända det till något vi kunde ha nytta av och det gick ganska bra, konstaterar Peter Andersson då hans lag tog en tredje raka seger för första gången den här säsongen.

För Djurgården var detta fjärde raka förlusten men tränaren Robert Ohlsson var stor i nederlaget:

– Jag ska inte vara en grinig gammal gubbe i dag utan jag ska berömma motståndaren. Brynäs gör två smarta, bra matcher. Vi tar många utvisningar och utvisningar kostar, många av dem var dessutom slarviga. Vi har en läxa att lära. Jag är en juste gubbe i dag och gratulerar Peter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons