Annons

Kalla får vänta på OS-platsen: "Tuff konkurrens"

Charlotte Kalla är en av Sveriges främsta vinterolympier genom tiderna.
Men får hon göra ett fjärde OS, i Peking i vinter?
Det är upp till henne.
Skidor • Publicerad 5 maj 2021
Charlotte Kalla måste prestera i vinter för att får göra ännu ett OS. Arkivbild.
Charlotte Kalla måste prestera i vinter för att får göra ännu ett OS. Arkivbild.Foto: Mats Engfors/TT

Kalla fick inget positivt förhandsbesked när Sveriges olympiska kommitté under tisdagen nominerade sex av hennes lagkamrater till vinterspelen i Kina.

Gamla meriter är just gamla meriter. Tre tidigare OS – med guldmedaljer i varje – ger inte 33-åringen en given plats i SOK:s trupp 2022.

Annons

Kalla hade en ryckig säsong, kantad av corona, ryggproblem och en krånglande mage.

Och först i förra månaden gav hon besked om att hon satsar vidare ännu en vinter.

– Det hade varit en stor trygghet att bli förhandsuttagen i och med att det ger både ett lugn mentalt och bättre förberedelser rent fysiskt, att kunna planera allt, säger hon till SVT.

Först i december kommer SOK med nästa OS-nominering.

– Det är många duktiga tjejer, men om jag får träna på som jag har planerat och vill och utvecklar mig under sommaren och hösten så kommer jag att åka fort även innan jul och då kunna visa att jag ska ha en av platserna.

– Vi har tuff konkurrens i laget, men det kan också inspirera att göra ett så bra träningsjobb som möjligt och jag känner mig riktigt peppad att vara så redo som möjligt när OS börjar.

Även Maja Dahlqvist och Calle Halfvarsson saknades blandde uttagna skidåkarna.

– Det är många som är i samma situation som jag som har resultat men som ändå inte är uttagna än. Det viktigaste är att jag är beredd att göra jobbet som väntar framöver. Det känner jag mig väldigt glad att motivationen känns hög.

Hon tar inte OS-plats för givet.

– Nej, absolut inte. Men det är dit jag siktar, säger Charlotte Kalla till SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons