Annons

Kalmar FF tvingas betala tillbaka pandemistödet

Flera svenska klubbar har fått återbetalningskrav från Tillväxtverket för pandemistödet. AIK och Sundsvall är några av de som åkt på stora smällar. Nu står Kalmar näst på tur.
Fotboll • Publicerad 15 juni 2022
Henrik Rydströms Kalmar FF tvingas betala tillbaka hela pandemistödet. Arkivbild.
Henrik Rydströms Kalmar FF tvingas betala tillbaka hela pandemistödet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Många svenska föreningar behövde ekonomiskt stöd under pandemin 2020 och 2021. Utan publik på arenorna sjönk klubbarnas omsättning drastiskt.

Tidigare har AIK blivit återbetalningsskyldig på närmare sex miljoner kronor och senast i raden är Kalmar FF.

Annons

Klubben blev beviljad 1 704 929 kronor av Tillväxtverket och återkravet landade på hela pandemistödet.

"Man menar att Kalmar FF inte drabbades negativt av pandemin utan att den negativa resultatutvecklingen hade funnits tidigare och därmed ska vi inte få ta del av bidraget", säger Markus Roslund, klubbchef, till klubbens hemsida.

Något som kan ligga till grund för beslutet är att Kalmar FF redovisade ett plusresultat på över tio miljoner 2021. Enligt Markus finns det andra anledningar till det.

"Vi fick ett meddelande från Tillväxtverket för drygt en månad sedan om att de övervägde att titta på ärendet igen. Vi svarade naturligtvis upp direkt och hänvisade tillbaka till det vi gick igenom 2019 med organisationsförändringar, kostnadsreduceringar, och att bli mer effektiva i allt vi gör".

Klubben har tagit in extern hjälp och kommer att överklaga beslutet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons