Annons

Kamara klar för Häcken: "Passar bra in i vår profil"

Häckens letande efter en erfaren anfallare är över.
33-årige Ola Kamara är klar för klubben.
"Hans erfarenhet kompletterar våra relativt unga anfallare", säger sportchefen Martin Ericsson.
Fotboll • Publicerad 23 mars 2023
Ola Kamara i DC Uniteds-tröja. Arkivbild.
Ola Kamara i DC Uniteds-tröja. Arkivbild.Foto: Jim Rassol/AP/TT

Ola Kamara har representerat klubbar i Norge, Österrike, Tyskland, USA och Kina – samt gjort 17 A-landskamper för Norge.

Erfarenhet som anfallaren nu tar med till Häcken, och det är delvis precis vad allsvenskans regerande mästarlag har letat efter.

Annons

"Det känns otroligt bra att vi har lyckats komma i mål med Ola. Han har en gedigen bakgrund med ett starkt målsnitt över tid. Det är en dynamisk anfallare som är ödmjuk i försvarsspelet och smart i boxen vilket passar bra in i vår profil", säger presschefen Martin Ericsson i ett pressmeddelande.

"Vi tror även att hans erfarenhet kompletterar våra relativt unga anfallare på ett bra sätt."

Kamara:

"Jag hoppas att jag kan bidra till de yngre spelarna med rutinen och så hoppas jag på att göra mål. Det är ju det jag lever på", säger han i pressmeddelandet.

För tränaren Per Mathias Høgmo är Kamara ett välbekant ansikte, i och med att anfallaren då och då var en del av Norges landslagstrupp under tiden Høgmo var förbundskapten, 2013–2016.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons