Annons

Kan BW 90 skrälla mot klassiska Öster?

I kväll bjuds det på riktig fotbollsfest på Bjärsjölagårds IP då BW 90 gästas av klassiska Östers IF i svenska cupen. – Det blir svårt men jag hoppas vi kan göra en bra prestation och att det blir lite av en folkfest, säger BW 90:s tränare Mladen Blagojevic.
Sport • Publicerad 20 augusti 2014
Jubel bland BW 90:s spelare efter YA-cupsegern nyligen mot Österlen FF. I kväll handlar det emellertid om ett annat cupspel och ett än tuffare motstånd då superettanlaget Öster kommer på besök. Vi gissar att jublet blir minst lika stort i kväll om det skulle bli en ny seger…
Jubel bland BW 90:s spelare efter YA-cupsegern nyligen mot Österlen FF. I kväll handlar det emellertid om ett annat cupspel och ett än tuffare motstånd då superettanlaget Öster kommer på besök. Vi gissar att jublet blir minst lika stort i kväll om det skulle bli en ny seger…Foto: Foto: Mark Hanlon
Robert Björknebo, tränare i Östers IF.
Robert Björknebo, tränare i Östers IF.Foto: Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Superettanlaget Östers IF blir självklart en svår nöt för hemmagrabbarna att knäcka men BW 90:s tränare hoppas att man i vart fall kan bjuda på bra motstånd.

- Många har sagt att vi bara ska njuta av matchen. Men jag säger i helvete heller ... vi ska lida i 90 minuter – sen ska vi njuta av vår prestation, säger Mladen som självklart inser att det blir en mycket tuff uppgift.

Annons

- Det är ju i princip ett allsvensk lag vi möter med massor av allsvensk rutin. Vi har väl inte en spelare som gjort någon allsvensk match utan vi har i stället tappat x antal nyckelspelare. Men jag hoppas att vi ändå ska kunna svara för en bra prestation, fortsätter Mladen som tycker sig ha bra koll på kvällens motståndare.

- Jag såg dem mot Ängelholm och har pratat med Sundsvalls tränare som jag känner. I grunden handlar det om ett riktigt bra lag som försöker spela boll och som rullar sig ur situationer och är noggranna i sin defensiv.

Men lika bekymrad som han är över motståndets kvalitet är han orolig för vädret.

- Hoppas bara inte att stormen drar in över idrottsplatsen och gör att folk stannar hemma...

För Öster kommer kvällens cupmatch lägligt om vi får tro tränaren Robert Björknesjö.

- Perfekt med en match så tätt inpå vår mindre lyckade insats senast borta mot Sundsvall (förlust med 5–1). Det är toppen att få en match redan nu där vi kan jobba vidare med grunderna i vårt spel. Så matchen är viktig för oss, säger Robert Björknebo.

Vad betyder svenska cupen för er?

- Mycket. Det är en tävlingsmatch och sådana vill man vinna. Så vi kommer med ett starkt lag.

Vad vet du om BW 90?

- Jag har forskat en del. Men vad jag kommit fram till vill jag inte berätta.

INTERNAL INTERNAL
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons