Annons

Kan IFK Ystad ta fjärde raka?

I eftermiddag klockan 15 smäller det i något som får betecknas som årets allsvenska handbollsmatch i Ystad när serieledande IFK tar emot favorittippade Tumba.
Sport • Publicerad 16 oktober 2010
IFK Ystads Jim Gottfridsson.
IFK Ystads Jim Gottfridsson.Foto: 

– Tumba är ett tippat topplag och vi leder serien så visst kan man kalla det en tidig seriefinal. Självklart har vi chans att vinna även den här matchen men det blir otroligt tufft för Tumba är ett duktigt lag. Vi försöker se det här som en rolig match där vi ska ut och köra på och ha roligt. Rent spelmässigt hoppas jag på lite bättre aggressivitet i försvaret och bättre kommunikation mellan försvar och målvakt jämfört med tidigare. Förhoppningsvis kan det komma ganska mycket folk till hallen också, säger IFK-tränaren Robert Andersson.

Tumba föll högst oväntat i sin inledande match mot Önnered men har därefter fått spelet att stämma desto bättre.

Annons

– Vi råkade ut för en snöplig förlust i premiären men sedan dess har det pekat uppåt. Jag räknar med att vi visar oss från vår bästa sida mot Ystad. Vi har stuckit ut hakan och sagt att vi ska gå upp i elitserien men i den här matchen vill jag ändå påstå att vi inte är självklar favorit. Det här är nog den på pappret svåraste matchen på hela säsongen. Ystad har en kompetent förstasexa som vi har respekt för, säger Tumbatränaren Mats Kardell.

Hemmalaget kommer helt ordinarie till matchen medan Tumba alltjämt saknar knäskadade Emil Koplimaa.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons