Karlskoga säkrade en sjunde och avgörande match i semifinalspelet i hockeyallsvenskan.
Detta genom bortaseger över Björklöven med 5–1.
Ishockey • Publicerad 14 april 2021
Karlskogas Gustaf Thorell gjorde tre mål mot Björklöven. Arkivbild.
Karlskogas Gustaf Thorell gjorde tre mål mot Björklöven. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Som vanligt i matchserien inledde Bik Karlskoga i ett rasande tempo och kunde gå till en första pausvila med 1–0 och 20–8 i skott.

– Det var en riktigt bra period för oss. Så här brukar det se ut, att vi startar bra i matcherna. Hoppas vi nu lärt oss att inte tappa, säger målskytten Thorell till C More.

Thorell fick rätt och han såg själv till att göra även det andra målet i matchen. Precis som det första gjordes det i powerplay.

Umeålagets Karl Johansson reducerade, men Karlskogas Henrik Björklund satte 3–1, även detta i numerärt överläge.

Knappt halvvägs in i tredje perioden utökade Linus Karlsson till 4–1. Thorell gjorde sitt tredje mål för kvällen när han satte 5–1 i tom bur.

– Vi ville åka ut och tömma oss i dag, säger Thorell efter matchen.

Den sjunde semifinalen spelas i Karlskoga på fredag. Segraren går till final mot Timrå. Segraren i finalspelet blir klart för SHL nästa säsong.