Annons

Karlsson kör masstarten: "Går för seger"

Frida Karlsson tävlar vidare i Tour de Ski trots skadeproblemen. Planen är att köra fredagens masstart i Val di Fiemme.
Skidor • Publicerad 7 januari 2021
Frida Karlsson under onsdagens jaktstart i Toblach.
Frida Karlsson under onsdagens jaktstart i Toblach.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Karlsson har inte fått det att stämma i de två senaste etapperna av den klassiska längdtouren. En skada efter en besynnerlig olycka på hotellrummet – 21-åringen skulle göra "chins" i en dörrkarm när den lossnade och hon föll i golvet – har stört och hon har inte kunnat prestera på topp.

Karlsson har övervägt att hoppa av touren inför de tre återstående etapperna i italienska Val di Fiemme, men verkar nu ändå köra vidare.

Annons

– Jag ska göra mitt bästa och svarar kroppen som den ska jag absolut gå för seger, säger hon till Aftonbladet.

Nästa etapp är fredagens masstart, 10 kilometer klassisk stil. I normala fall skulle Frida Karlsson vara en av förhandsfavoriterna, men med tanke på skadan är läget mer oklart.

Ett problem är att Sverige skalat ner ledarstaben på grund av coronapandemin, och därför inte har något medicinskt team med sig under touren.

Mentalt känner sig Karlsson hur som helst redo, trots motgångarna.

– Det var lite kaos men jag är bra på att hantera sådant. Att vara här och nu och göra det jag kan. Men det är riktigt synd att vi inte har någon fysio på plats nu.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons