Annons

Karlsson skadad på hotellet – kan dra sig ur

Frida Karlsson skadade sig olyckligt på rummet inför den fjärde etappen av Tour de Ski och körde på smärtstillande.
Nu är frågan om hon kan slutföra längdtouren.
Skidor • Publicerad 5 januari 2021
Frida Karlsson kan dra sig ur touren efter en skada på hotellrummet inför tisdagens fjärde etapp.
Frida Karlsson kan dra sig ur touren efter en skada på hotellrummet inför tisdagens fjärde etapp.Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone/AP/TT

Det gick inte att känna igen Frida Karlsson under tisdagens 10-kilometerslopp i Toblach. I mål var hon bara nia, 52 sekunder bakom vinnaren Jessica Diggins.

Men det fanns en förklaring.

Annons

– Jag visste inte ens om jag skulle starta i dag. Det hände en liten olycka i morse på rummet. Jag skulle köra chins i en dörröppning och så släppte den, och så ramlade jag rakt ner i backen. Jag har fått någonting på ena skinkan, så jag har åkt på smärtstillande i dag. Vi får se om det blir någon fortsättning eller inte, säger hon till SVT.

"Kändes i varje tag"

Skadan påverkade henne loppet igenom, säger hon, och därför är hon tveksam till om hon ska köra vidare.

– Jag kände det i varje tag. Det kändes inte som vanligt. Vi får se nu när smärtstillande går ut om det ens går att fortsätta, säger Karlsson till Aftonbladet.

– Det känns som att jag inte kan göra mig själv rättvisa och då vet jag inte om det finns någon mening med att fortsätta.

Landslagschefen Anders Byström låter bekymrad när han pratar om fortsättningen. Redan på onsdagen är det dags för nästa lopp, 10 kilometer jaktstart i klassisk stil.

– Det är jättetråkigt. Att hon genomför loppet och klarar sig så bra, det är en enorm insats. Men vi får se hur det blir nu, det känns inte riktigt bra, säger Byström till SVT.

VM viktigast

Beslutet om huruvida Karlsson ska köra vidare kan tas så sent som onsdag förmiddag.

– Det beror helt på hur hon känner sig i kväll och kanske i morgon när hon vaknar. Men om det fortfarande är illa så riskerar vi ingenting såklart. Det är VM som är det stora i år, säger Byström.

Onsdagens jaktstart inleds klockan 13.30.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons