Annons

Karlsson vill tävla mer: "Hoppas få grönt ljus"

Frida Karlsson missar världscupavslutningen, men vill inte att säsongen ska vara över.
Först ska hon träffa en handkirurg, sedan hoppas hon på dubbla tävlingar på hemmaplan.
Skidor • Publicerad 12 mars 2021
En plågad Frida Karlsson efter målgång på VM-tremilen i Oberstdorf.
En plågad Frida Karlsson efter målgång på VM-tremilen i Oberstdorf.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Karlsson hade hoppats kunna tävla i världscupavslutningen i schweiziska Engadin, men valde till slut att stå över. Handledsskadan som hon ådrog sig i förra helgens avslutande tremil på skid-VM i Oberstdorf, gör sig fortfarande påmind.

– Det är mycket bättre, men det är inte fullt bra. Det blev lite för få dagar för att jag skulle känna mig tillräckligt säker för att starta, säger Karlsson, som tog tre medaljer på VM.

Annons

21-åringen är fortfarande orolig för att det kan handla om en skadad sena, vilket ökar risken vid belastning.

– Jag tror att det hade varit svårt att stoppa mig om det hade varit ett VM-lopp i helgen. Men om jag hade åkt hade jag kunnat dra till senan, och det hade kunnat göra det värre. Och den risken är jag inte beredd att ta nu.

Hon stannar i Schweiz för att heja fram landslagskompisarna längs spåren. Sedan är det hem till Sverige som gäller, för att kolla upp skadan noggrannare.

– Då ska vi göra en riktig undersökning med en handkirurg. Förhoppningsvis kan jag få grönt ljus då.

Ett bra besked där innebär att säsongen kan fortsätta. Karlsson har siktet inställt både på sista deltävlingen i Volkswagen Cup (Sverigecupen), som skulle ha gått i Gällivare men som nu verkar flyttas till Falun 27–28 mars, och på SM-avslutningen i Kalix i början av april.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons