Annons

Ingen medalj för Karlström: "Kom inte in i det"

Bronshjälte på VM för två år sedan. Men OS i Japan lämnar Perseus Karlström utan medalj.
Det svenska medaljhoppet slutade nia på 20 kilometer gång i Sapporo.
Friidrott • Publicerad 5 augusti 2021
Det stämde inte för Perseus Karlström, till höger, i OS.
Det stämde inte för Perseus Karlström, till höger, i OS.Foto: Giuseppe Cacace/AP/TT

På VM för två år sedan blev det ett historiskt brons för Perseus Karlström i hettan i Doha, Qatar. Därmed var svensken ett stort medaljhopp i OS.

Men det blev till slut en niondeplats för 31-åringen.

Annons

Det gick ordentligt fort redan från start.

Efter sex kilometer hade en utbrytarduo, anförd av kinesen Wang Kaihua, skaffat sig ett försprång på drygt 10 sekunder till den jagande klungan, där Perseus Karlström till en början hängde med bra.

Men när jakten på Wang intensifierades lyckades inte Karlström följa.

– Det var ett tufft lopp, jag kände aldrig att jag riktigt kom in i det i dag, säger Karlström till Radiosporten direkt efter loppet innan han måste avbryta intervjun.

– Jag har lite svimningskänsla, säger han.

Efter 13 kilometer hade klungan, med japanske stjärnan Toshikazu Yamanishi, fångat in Wang. Svensken var då på nionde plats, 23 sekunder bakom täten. Han gjorde ett försök att komma ikapp, men kroknade snabbt och tappade mer på slutet.

I mål var en minut och 24 sekunder bakom Massimo Stano från Italien som tog guld. Silvret gick till Koki Ikeda, Japan, och bronset till landsmannen Yamanashi.

– Det finns inte riktigt det där lilla extra i dag. Jag har också lite problem med överhettning i mitten av loppet. Men jag ligger precis utanför för att kunna vara med i tävlingen i dag, säger han när han orkar prata igen, med ispåse på huvudet.

– Det är klart att medalj varit målet. Men jag är nöjd med att komma nia, jag gör ändå ett okej lopp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons